Članak objavljen: 07.02.2017. u 20:00

Biljana Sečivanović o estradnim tokovima, majčinstvu, kolegama: Ljubomore ima, ali je...

Talentirana Biljana Sečivanović nije novo ime na estradi. Ova pjevačica je svojih „pet minuta“ dočekala učešćem u jednoj od sezona „Zvezda Granda“, ali je na estradi punih četrnaest godina i interpretacijama, što svojih, što hitova svojih kolegica atmosferu svaki put dovede do usijanja, gdje god da nastupa.

Biljana je majka desetogodišnjeg dječaka, estradna umjetnica i moglo bi se reći poslovna žena, koja na sve stiže, a kako nam je rekla, samo je jedna riječ koja sve to može opisati, a to je organizacija. Sa Biljanom smo razgovarali o njenoj organizaciji, majčinstvu, estradnim tokovima i životu, izvan estradnog neba i posla kojim se bavi.

Sa jedne strane ste uspješna poslovna žena i estradna umjetnica, a sa druge strane brižna majka i domaćica. Koji je recept za to?

- Mislim da samo jedna riječ to može da objasni, a to je organizacija. Prvo postoje oni planeri na sedmičnom nivou, a tu su neke obaveze koje znam dovoljno dugo unaprijed, osim onih nekih neplanskih koje se pojave kao grom iz vedra neba. Uz jutarnju kaficu i papir i olovku, pravim redoslijed izvršavanja, zatvorim krug i to je to. Često sve radim gledajući u sat i moram se pohvaliti da sve stižem i drago mi je što sam svom sinu i vozač između ostalog (smijeh).

Odvezem ga u školu i dovezem iz škole, spremim ručak i večeru i sve ostalo. Uspijevam sve, ali  mislim da će mi u nekom narednom periodu trebati neka vrsta pomoći.

Odrasli ste u Mrčajevcima. Odete li u rodno mjesto danas, kako na Vas gledaju komšije?

- Stvarno volim da odem u svoj zavičaj. Ja sam iz Mrčajevaca, dobro ste rekli. Imala sam podršku svojih komšija i prijatelja oduvijek, a znate da mi imamo veliku zvijezdu već, a riječ je o Miroslavu Iliću. Svima je bilo drago kada sam ja počela pjevati i to što se pojavio neko ko će to mjesto reprezentirati na pravi način. Treba njegovati tradiciju.

biljana133

Kako njegujete tradiciju?

- Pored toga što pjevam različite muzičke žanrove, ja se trudim održati i izvornu pjesmu. Ono što mi je drago je to što ja kada odem u Mrčajevce iz Beograda, nisam neka nova Bilja, nego ona stara Bilja iz tog kraja i drago mi je zaista što sa svima imam takav odnos.

Na što konkretno mislite? Ne libite se prošetati nenašminkani?

- Drago mi je što se ne moram spremati kada izađem do prodavnice, naprimjer, i ne šminkam se. Ja izađem kada trebam u kupovinu i u trenerci i u papučama i ništa mi nije problem. Kada sam u svom rodnom kraju, ponašam se kao da nisam iz svijeta poznatih.

Često Vas, estradne umjetnike, porede sa psiholozima. Zašto je to tako?

- Uh. Ne znam kako bih to definirala stvarno. Biti pjevačica, biti psiholog, jako je teško. Nekako, ja mislim da je NUS zanimanje koje je donijela naša profesija i psiholog, jer nekako raspoloženje nekih naših gostiju zavisi i od količine alkohola koji konzumiraju na našim koncertima i nastupima.

Imate različite ljude koji su kada su trijezni potpuno normalni, a kada popiju, jako su konfliktni, mogu da vam zamjere na nečemu jer imaju neka svoja viđenja i vizije. Treba osjetiti i znati postaviti se na pravi način  prema određenom trenutku.

Znamo da imate menadžera. Je li on u potpunosti odlučuje u Vaše ime, ili i Vi imate pravo na svoje mišljenje kada su neki poslovni potezi u pitanju?

- Može se sve izbalansirati. Vi sasvim normalno imate pravo na svoja mišljenja i na svoje odluke. Ja sasvim normalno mogu da nazovem svog menadžera i da mu kažem da na odmor želim u određeno vrijeme i niko to ne može zabraniti niti negodovati. S druge strane i mi smo svjesni kada to ne treba raditi. Nećemo ići na odmor kada je sezona i kada ima puno nastupa. Niko neće otići na odmor za Novu godinu recimo, već je to svaki put kraj januara ili početak februara što je idealno za odlazak na neke egzotične destinacije, jer mi imamo zaista ubrzan tempo od juna kada krene sezona, pa sve do polovine januara.

Kakav je život van estradnih tokova? Je li sve blještavo „kao u spotovima“?

- Svi  vide tu neku lijepu stranu medalje, finu, glamuroznu, i sjajnu, ali neko ne vidi proliven znoj, nespavanje, putovanja, razne rizične situacije. Mnogi ne vide koliko je taj put bio težak, jer svaki put prema uspjehu je zaista težak.

Morate biti uporni i raditi na tome da ostvarite svoje ciljeve. Ja bih voljela da svi ti ljudi koji misle da je nama sve blještavo žive u našoj koži sedmicu dana i rade sve ono što mi i na kraju kažu koliko je lako.

Koliko novca ulažete u svoju odjeću, izgled...?

- Nisam megaloman. Ne nosim firmiranu garderobu. Volim imati dobru haljinu, lijepe cipele, dobru tašnu, ali na krpice i haljinice stvarno nisam u stanju da dam neke ogromne cifre niti to želim na kraju krajeva, zato što ja to obučem jednom ili dva puta i to je to.

Neizostavno pitanje je i ljubomora na estradi. Ima li je sa Vaše tačke gledišta, družite li se sa kolegama?

- Moram priznati da sam u dobrim odnosima sa svim kolegama, iako moram priznati da imam više godina od nekih. Uvijek sam tu za saradnju i uvijek sam ortak i dobar drug. Uvijek sam tu da zaštitim svoje kolege. Što se tiče druženja, ja zaista nemam vremena za neka druženja, ne mogu stići na sve strane. Što se tiče ljubomore ima je, ali hvala Bogu do sada je nisam osjetila na svojoj koži. U svakoj  profesiji ima ljubomore, što je normalno. Lako se izboriti za svoje mjesto, ali treba znati način kako opstati. 

izvor:Haber.ba
Članak objavljen: 07.02.2017. u 20:00
Šta je još bilo ?
Facebook Komentari